Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.086 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 47.161 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 177.666 νεκρούς επί συνόλου 3.717.156 κρουσμάτων μόλυνσης στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ.

Αργεντινή: Για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 10.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10.550 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 370.188, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού την ώρα που προσπαθεί να επανεκκινήσει σταδιακά την οικονομία της, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν ακόμη 276 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.839 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα, σημαντική παραγωγός σιτηρών, επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από κάθε άλλη στον κόσμο. Η οικονομία της περιφέρειας αναμένεται να δεχθεί επίσης βαρύ χτύπημα φέτος, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε την ισχύ των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας, ως τα τέλη του Αυγούστου. Στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορονοϊό στη χώρα.

Μεξικό: 626 θάνατοι και 5.267 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 626 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.267 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο στους 62.076 νεκρούς επί συνόλου 573.888 μολύνσεων.

Στελέχη της κυβέρνησης της χώρας που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στον πλανήτη έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί.

Αίγυπτος: 19 θάνατοι και πάνω από 200 κρούσματα – για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου – σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 19 θάνατοι ασθενών από την COVID-19 και 206 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα έφθασε έτσι ως αυτό το στάδιο τους 5.317 νεκρούς από το σύνολο των 97.825 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 200 κρούσματα μόλυνσης στην Αίγυπτο από την 1η Αυγούστου, όταν είχαν ανέλθει σε 238 σε μια μέρα. Η κορύφωση της εξάπλωσης είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 1.774 μολύνσεις.

Ανέρρωσαν άλλοι 996 ασθενείς, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 68.713, πάντα κατά το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Ισραήλ: 16 θάνατοι και 1.943 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 16 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.943 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 875 ανθρώπους από τους 108.403 που έχουν μολυνθεί ως αυτό το στάδιο στη χώρα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 404 από 427. Στα νοσοκομεία παραμένουν 825 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 21.062. Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει έφθασαν τους 86.466, καθώς 2.644 κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν.

Κίνα: 8 κρούσματα σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»

Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τα 15 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη, ενημέρωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως όλες οι περιπτώσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Είναι η 11η συναπτή ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν επίσης 19 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, από 14 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

31 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 324, οι 4 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Συνολικά έχουν αποθεραπευθεί 80.046 ασθενείς, κατά το υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται επισήμως σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 – ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο – επί συνόλου 85.004 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.