Ο Γκλεν ΜακΝτάφι, ο ναύτης που απεικονίζεται να φυλάει μια νοσοκόμα την ημέρα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Alfred Eisenstaedt στις 14 Αυγούστου του 1945 και έμεινε ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στα χρονικά.

Ο «πρωταγωνιστής» υπηρετούσε στο αμερικανικό ναυτικό και έμαθε τα νέα για τη λήξη του πολέμου ενώ ταξίδευε με το τρένο. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, βγήκε στη Νέα Υόρκη και πανηγύριζε με τον κόσμο στην Times Square, όταν είδε απέναντί του μια όμορφη νοσοκόμα.

Εντελώς αυθόρμητα, του ήρθε να τη φιλήσει, δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο!

«Απλά την πλησίασα και τη φίλησα. Δεν ανταλλάξαμε ούτε λέξη. Στη συνέχεια μπήκα στο σταθμό του τρένου και κατευθύνθηκα στο Μπρούκλιν» δήλωσε πέρυσι στο Associated Press ο ΜακΝτάφι.

Αν και αρκετοί έχουν υποστηρίξει ότι αυτοί είνια ο «ναύτης» της ιστορικής φωτογραφίας, ιατροδικαστής της αστυνομίας πιστεύει ότι ο ΜακΝτάφι ήταν πράγματι ο αυθεντικός, καθώς το πρόσωπό του ταίριαζε με αυτό του πρωταγωνιστή της φωτογραφίας.