Ποσό – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία Ρέμπραντ: Πουλήθηκε σε δημοπρασία για 18,7 εκατ. δολάρια

Το έργο του 1632 «χτύπησαν» έξι ενδιαφερόμενο


ΚΟΣΜΟΣ
9:42
30/07/2020
Ποσό - ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία Ρέμπραντ: Πουλήθηκε σε δημοπρασία για 18,7 εκατ. δολάρια
1
loading

Σε διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Sotheby's βγήκε το έργο του Ρέμπραντ «Αυτοπροσωπογραφία με κολάρο και μαύρο καπέλο», το οποίο πωλήθηκε αντί 14,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (18,7 εκατομμυρίων δολαρίων), που αποτελεί ποσό - ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία του Ολλανδού μαιτρ.

Το έργο του 1632 «χτύπησαν» έξι ενδιαφερόμενοι και το ποσό για το οποίο πωλήθηκε ήταν εντός των προβλέψεων. Η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ που εμφανίστηκε σε δημοπρασία ήταν το 2003 και είχε πωληθεί αντί 6,9 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας.

Το έργο ήταν μία από τις τρεις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ σε κατοχή ιδιωτών και «το μοναδικό που θα μπορούσε να έλθει σε δημοπρασία», όπως σημείωσε ο οίκος. Οι διαστάσεις του είναι 22 x 16 εκατοστά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η πώληση έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας δημοπρασίας δεκάδων έργων που κάλυπταν πέντε αιώνες ιστορίας της τέχνης, από Ρέμπραντ μέχρι Πικάσο και από Μιρό μέχρι Μπάνκσι.

Το έργο που απέφερε τα περισσότερα ήταν το «Γυναίκα με κόκκινο καπέλο» του Χουάν Μιρό, έργο του 1927, το οποίο πωλήθηκε αντί 22,3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (28,9 εκατομμυρίων δολαρίων).

Επιπλέον, πωλήθηκε αντί 2,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας – ποσό σχεδόν διπλάσιο των προβλέψεων – το τρίπτυχο «Μεσογειακή θαλάσσια θέα», έργο του 2017 του Μπάνκσι.

Σε περίτεχνες κορνίζες, απεικονίζει θαλάσσια τοπία, διάστικτα με πορτοκαλί σωσίβια και αναφέρεται στις ζωές που χάθηκαν στη θάλασσα στη διάρκεια της κρίσης του προσφυγικού. Τα έσοδα θα διατεθούν για νοσοκομείο στη Βηθλεέμ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ρεμπραντ Χαρμενς βαν Ρειν

    Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης 1606-1669 .Ποτέ δέν εγκατέλειψε το Άμστερνταμ ,είχε ειδικευτεί στίς προσωπογραφίες .Τα σπουδαία έργα του σε μουσεία κ ιδιωτικές πινακοθήκες .Από τα γνωστότερα κάποια ,Η ιστορία τού Σαμψών, ,οι 5 πίνακες τών Παθών τού Χριστού, ,Η Αγία Οικογένεια, ,Μαθηταί πρός Εμμαους, ,Αγαθός Σαμαρείτης, κ.α ,καί πλήθος προσωπογραφιών !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει