Έτοιμο να λάβει αυστηρότερα μέτρα είναι το Βέλγιο εάν κριθεί ότι είναι αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε ότι ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής (R) είναι πάνω από το 1 που σημαίνει ότι είναι όλο και πιο έντονη η εμφάνιση του κορονοϊού.

Οι αποφάσεις για το εάν το Βέλγιο θα προχωρήσει στην φάση 5 για επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Αυγούστου θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα 23 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, εξετάζεται ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Βέλγο επιδημιολόγο, Πιερ Βαν Νταμ το δεύτερο κύμα κορονοϊού έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη, γράφουν οι Brussels Times.

Ο επιστήμονας μίλησε στο στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, όπου ανέφερε:

«Οι μολύνσεις αυξάνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές στην Ευρώπη. Δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε χάσει και πάλι τον έλεγχο της κατάστασης» και επεσήμανε ότι «μέχρι πριν από ορισμένες εβδομάδες, τα πηγαίναμε αρκετά καλά και η επιδημία ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.