Ευθύνες και στον εαυτό της επιρρίπτει η Χίλαρι Κλίντον, σχετικά με το ερωτικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο Λευκό Οίκο, με πρωταγωνιστές τον σύζυγό της Μπιλ και τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Αυτό αποκαλύπτουν τα αρχεία της τότε συμβούλου του προεδρικού ζεύγους και στενής της φίλης, Νταϊάν Μπλερ, τα οποία σκιαγραφούν την προσωπικότητα της σιδηράς κυρίας της αμερικανικής πολιτικής.

Όπως προκύπτει από τα εν λόγω αρχεία, η Χίλαρι είχε τηλεφωνήσει στη Μπλερ, υπερασπιζόμενη ουσιαστικά το Μπιλ και λέγοντας ότι έκανε λάθος που έπαιζε με τη «ναρκισίστρια» και «παλαβή» Λεβίνσκι, αλλά ωστόσο ο σύζυγός της οδηγήθηκε εκεί από τους πολιτικούς του αντιπάλου, τη μοναξιά της προεδρίας και τα δικά της συζυγικά λάθη.

«Πιστεύει ότι δεν στάθηκε αρκετά έξυπνη, αρκετά ευαίσθητη και αρκετά διαθέσιμη και τώρα εκείνος καλείται να πληρώσει τόσο βαρύ τίμημα» αναφέρει στις σημειώσεις της η Μπλερ. Αποκαλύπτει επίσης πως, σύμφωνα με τη Χίλαρι, ψυχολόγος είχε αποδώσει την απιστία του συζύγου της στα παιδικά του χρόνια, καθώς είχε μεγαλώσει με τη μητέρα του και τη γιαγιά του, οι οποίες είχαν μεταξύ τους μια διαρκή κόντρα, με αποτέλεσμα η τελευταία να ζητήσει την αποκλειστική του επιμέλεια. Η Χίλαρι πίστευε επίσης ότι ο Μπιλ Κλίντον και η Λεβίνσκι δεν είχαν σεξουαλική σχέση.