Διεθνείς δεσμεύσεις για χορήγηση ποσού μαμούθ στη Συρία ύψους 6,9 δισ. ευρώ

Διάσκεψη οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ


ΚΟΣΜΟΣ
22:38
30/06/2020
Διεθνείς δεσμεύσεις για χορήγηση ποσού μαμούθ στη Συρία ύψους 6,9 δισ. ευρώ
1
loading

Η διάσκεψη των δωρητών για την αρωγή προς τους Σύρους πρόσφυγες την οποία οργάνωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ από τις Βρυξέλλες επέτρεψε να συγκεντρωθούν 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ (7,7 δισ. δολάρια), από τα οποία 4,9 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αφορούν συνολικό ποσό 6,9 δισ. ευρώ, ή 7,7 δισ. δολαρίων, από τα οποία 4,9 δισ. ευρώ για το 2020 και άλλα 2 δισ. ευρώ για το 2021», διευκρίνισε ο Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς στο τέλος της διαδικτυακής διάσκεψης.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες είχαν υπολογιστεί σε 10 δισ. δολάρια, είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος από τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ.

Οι δεσμεύσεις των δωρητριών χωρών συμπληρώθηκαν με δάνεια διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για ποσό ύψους 6 δισ. ευρώ (6,7 δισ. δολάρια), δήλωσε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς.

«Οφείλω να υπογραμμίσω ότι η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 συνεπάγεται τεράστια αύξηση των ανθρωπιστικών αναγκών σε όλο τον κόσμο και είναι προφανές ότι έχει βαθιά επίδραση στις οικονομίες των δωρητών», υπογράμμισε. «Σε αυτή τη συγκυρία που δίνει λαβή για σκέψη, οφείλουμε να είμαστε όλο και πιο ικανοποιημένοι από την υπόσχεση της παγκόσμιας στήριξης»,

To Κατάρ δεσμεύτηκε στη διάσκεψη να δώσει 100 εκατ. δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Η συνολική βοήθεια του Κατάρ στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία ανέρχεται σε 2 δισεκ. δολάρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ σε μήνυμά του στο Twitter.

Τα υπεσχημένα κονδύλια αναμένεται να βοηθήσουν τους περίπου 12 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σε γειτονικές χώρες ή εκτοπισμένους στη χώρα τους, διευκρίνισε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Στην νόμιμη Συρία του Ασσαντ

    Όχι στην κατεχόμενη από τους Τούρκομογγολους Ίντλιπ. Καιρός ήταν ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια προσπάθειας να ανατραπεί η κοσμική κυβέρνηση της Συρίας και ο πρόεδρος της ( χασάπης ) Άσσαντ για χάρη της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης ISIS , AL NUSRA.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει