Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος την προσεχή Κυριακή στις 21.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα το προεδρικό μέγαρο.

Το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Τόσο το θέμα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μετά την καραντίνα για τον νέο κορονοϊό όσο και θέματα ρατσισμού και διακρίσεων θεωρούνται το ίδιο επίκαιρα.

Ο Μακρόν απηύθυνε τρία τηλεοπτικά διαγγέλματα προς τον γαλλικό λαό κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 με το τελευταίο να είναι στα μέσα Απριλίου, όταν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα καραντίνας θα αρθούν την 11η Μαΐου.

Έκτοτε, η σημαντικότερη δημόσια ομιλία του ήταν σχετικά με το πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η σχετική σιωπή που τήρησε στο θέμα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σχολιάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ.
Νωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέτ Ντιαγέ δήλωσε ότι ο Μακρόν είπε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι ο ρατσισμός αποτελεί «προδοσία» των δημοκρατικών αρχών της Γαλλίας.

Ο ίδιος ζήτησε από τους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης να επιταχύνουν τις ενέργειες στη μάχη κατά των διακρίσεων και της γκετοποίησης των φτωχότερων αστικών περιοχών, εξήγησε η Ντιαγέ.