Άλλοι 29 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 8.551 νεκρούς επί συνόλου 182.370 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα).

Στην Ινδία ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 200.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 5.815, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά 8.909, αριθμό που είναι ανάμεσα στους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και αύξησε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 207.615. Η Ινδία καταλαμβάνει πλέον την έβδομη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η Δρ. Νιβεντίτα Γκούπτα, του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, τόνισε ότι η Ινδία βρίσκεται ακόμη «πολύ μακριά από την κορύφωση» της πανδημίας. Κυβερνητικά στελέχη προέβλεπαν ως πρότινος πως η χώρα όδευε να φθάσει στην κορυφή της καμπύλης της επιδημίας είτε εντός του τρέχοντα μήνα, ή τον Ιούλιο.