Ένοχη για τη δολοφονία μιας ερωτικής της αντιζήλου, κρίθηκε μια 26χρονη Βελγίδα, για δολιοφθορές που προκάλεσε στο αλεξίπτωτό της. Η Ελς Κλοτμάν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών.


Η Ελς Κλοτμάν στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης

Δήλωνε αθώα από την αρχή της δίκης, ωστόσο χτες δικαστήριο της Τονγκρ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, την έκρινε ένοχη, παρά την έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.


Η τελευταία εικόνα που τραβήχτηκε από την κάμερα της βαν Ντόρεν ενώ πέφτει στο κενό

Η Κλοτμάν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών, ποινή ελαφρώς μικρότερη από την ανώτατη (ισόβια κάθειρξη) που είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε ζητήσει από τους 12 ενόρκους και τους τρεις δικαστές να μην αναγνωρίσουν στην κατηγορουμένη κανένα ελαφρυντικό.

Οι ένορκοι βασίστηκαν σε μία σειρά από υποθέσεις για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Κλοτμάν προκάλεσε δολιοφθορές στο αλεξίπτωτο της Ελς βαν Ντόρεν, 38 ετών, με την οποία είχαν τον ίδιο εραστή, τον Μαρσέλ Σόμερς.


Η δολοφονηθείσα Ελς βαν Ντόρεν

Στις 18 Νοεμβρίου 2006 η Κλοτμάν, η βαν Ντόρεν και ο Σόμερς, που ανήκαν στην ίδια λέσχη αλεξιπτωτιστών, έκαναν ένα κοινό άλμα. Όμως το αλεξίπτωτο της βαν Ντόρεν δεν άνοιξε ποτέ με αποτέλεσμα η μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος ενός κοσμηματοπώλη να σκοτωθεί πέφτοντας στον κήπο ενός σπιτιού.


Η οικογένεια της βαν Ντόρεν, ο σύζυγος και τα δύο της παιδιά ενώ
φεύγουν από το δικαστήριο


Τα τοπικά ΜΜΕ πολιορκούν το χώρο έξω από το δικαστήριο