Με το σλόγκαν «T-Day» (Ημέρα Τουρισμού), εκατοντάδες εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις διαδηλώνουν σήμερα στο Βερολίνο διεκδικώντας ειδικά μέτρα στήριξης για τον κλάδο, ο οποίος πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Εργαζόμενοι σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία, ακόμη και τεχνικοί του κλάδου φιλοξενίας συγκεντρώνονται από το πρωί σε κεντρικά σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ κομβόι εκατοντάδων τουριστικών λεωφορείων διασχίζει την πόλη κορνάροντας.

«Δεν θα χαλαρώσουμε μέχρι να δούμε μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης για τα ταξιδιωτικά γραφεία και για τον κλάδο του τουρισμού συνολικά», δηλώνει η Άνκε Μίνγκερτσαν, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου και εκ των διοργανωτών της σημερινής διαδήλωσης, και εξηγεί ότι ο Τουρισμός χρειάζεται μια «ομπρέλα προστασίας» με κεφάλαια, τα οποία θα διατεθούν ως βοήθεια και όχι ως δάνεια.

Συγκέντρωση μπροστά από την Καγκελαρία πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα και η οργάνωση «Campact», διαμαρτυρόμενη για το πακέτο στήριξης που ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση για την διάσωση της Lufthansa. Η οργάνωση καταγγέλλει την αεροπορική εταιρία για πρακτικές που επιβαρύνουν το κλίμα και για «φορολογικά κόλπα».