Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό σήμερα αφού άρχισε να βήχει έντονα για πολλή ώρα ενώ εκφωνούσε ομιλία στη Βουλή για τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία.

Η φωνή του Τζος Φράιντενμπεργκ ήταν βραχνή ενώ μιλούσε στη Βουλή και αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την ομιλία του, βήχοντας και καλύπτοντας το πρόσωπό του με το χέρι του και το εσωτερικό του αγκώνα του και πίνοντας νερό.

Σε δήλωσή του που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο υπουργός είπε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της χώρας για θέματα υγείας τον συμβούλευσε να κάνει το τεστ αμέσως μόλις τελείωσε η ομιλία του. «Έφυγα αμέσως από το Κοινοβούλιο για να υποβληθώ σε τεστ και θα περιμένω τα αποτελέσματα ενώ βρίσκομαι σε απομόνωση».

Η Βουλή της Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες της, εφαρμόζοντας κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Λιγότεροι βουλευτές παρακολουθούν τις συνεδριάσεις με φυσική παρουσία και κάθονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Στην ομιλία του, ο Φράιντενμπεργκ προέβλεψε ταχεία οικονομική ανάκαμψη μόλις η Αυστραλία χαλαρώσει το lockdown που επιβλήθηκε για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

«Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών σύμφωνα με τις φάσεις 1, 2 και 3, το ΑΕΠ θα αυξάνεται κατά 9,4 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (6,10 δισεκ. δολάρια) κάθε μήνα», δήλωσε ο Φράιντενμπεργκ.

Η Αυστραλία ελπίζει να άρει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που επέβαλε τον Μάρτιο εντός τριών μηνών, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι στις εργασίες τους καθώς μειώνονται τα κρούσματα. Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 7.000 κρούσματα της COVID-19 και 97 θανάτους από τον κορονοϊό.

Το γεγονός ότι σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων οδήγησε κάποιες πολιτείες της Αυστραλίας να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία. Η τελευταία πολιτεία που ανακοίνωσε την απόφαση αυτή, η Βικτόρια, θα επιτρέπει τη διδασκαλία με φυσική παρουσία από τις 27 Μαΐου, εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο, όπως ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Άντριους, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.

Τα σχολεία στη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας, τη Νέα Νότια Ουαλία, άνοιξαν και πάλι χθες, επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα στην τάξη μια φορά την εβδομάδα σε κλιμακωτή βάση.

Η πολιτεία ανακοίνωσε το πρώτο της 24ωρο χωρίς ούτε ένα κρούσμα ύστερα από τη διενέργεια 6.000 τεστ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.