Η τρομοκρατία δεν θα θριαμβεύσει, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια δήλωσης για τα 25 χρόνια από την έκρηξη του αεροσκάφους της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας όπου σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.

« Το Λόκερμπι παραμένει μία από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Κάμερον συμπληρώνοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις ζωές εκείνων που επηρεάστηκαν από ότι συνέβη στο Λόκερμπι εκείνη τη νύχτα της 21 Δεκεμβρίου του 1988. « Με το θάρρος και την αντοχή που έχουν δείξει αλλά και την αποφασιστικότητά να μην εγκαταλείψουν ποτέ, έχουν αποδείξει ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να καταστρέψει το πνεύμα του ανθρώπου και αυτός είναι ο λόγος που η τρομοκρατία ποτέ δεν θα θριαμβεύσει» κατέληξε στη δήλωση του ο βρετανός πρωθυπουργός.

Στις 21 Δεκεμβρίου 1998, μια πτήση της Pan-Am εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Αμερικανοί. Το λιβυκό καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι το 2003 αναγνώρισε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση . Το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί, ο Αμντελ Μπασέτ αλ- Μεγκραχί, πέθανε το Μάιο του 2012 στη Λιβύη, αφού απελευθερώθηκε από τους βρετανούς τρία χρόνια νωρίτερα για λόγους υγείας.