Για ακόμα μία φορά βρέθηκε στο προσκήνιο ένας αμφιλεγόμενος πάστορας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο οποίος αψηφά κάθε οδηγία για τον κορονοϊό και το έκανε και πάλι χθες Κυριακή.

Ο πάστορας Tony Spell,  ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα και είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του lockdown, χθες τέλεσε λειτουργία για περίπου εκατό πιστούς στην εκκλησία Life Tabernacle στο Μπατόν Ρουζ, λέγοντάς τους πως ο Θεός θα τους προστατεύσει από τον κορονοϊό, όπως μεταδίδει η New York Post επικαλούμενη το Fox News.

«Κανείς δεν θα πρέπει να φοβάται τώρα παρά μόνο ο διάβολος» είπε ενώ η λειτουργία μεταδιδόταν σε live streaming στο Facebook. «Ο Θεός σας έδωσε ένα ανοσοποιητικό σύστημα που σκοτώνει αυτόν τον ιό. Βγες από τις κρυψώνες σου, Αμερική. Πίστεψε όπως οι ελεύθεροι άνθρωποι».

Ο Spell τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό το Σάββατο επειδή αρνήθηκε να υποσχεθεί πως θα τηρούσε τις οδηγίες και πως θα σταματούσε τις λειτουργίες παρουσία πιστών.

Σε άλλο βίντεο που ανέβηκε το Σάββατο από το Central City News, ο πάστορας γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να παραβεί τη δικαστική εντολή, ακόμα και αν αυτό σήμαινε να του φορέσουν «βραχιολάκι» στο πόδι.

«Αμερική, όπου κι αν είσαι, εάν δεν κάνω αυτό που κάνω τώρα, θα πρέπει να μετανοήσω ενώπιον του Ιησού Χριστού για ό,τι έκανε για μένα» λέει ο Spell στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στο σπίτι του με τον ίδιο να κάθεται στο πιάνο και να ψάλλει ύμνους με άλλους τέσσερις ανθρώπους.

«Αύριο στις 12 η φωνή μου θα σιγήσει για πολλούς μήνες, δεν θα ακούσετε από μένα ξανά» καταλήγει. Ένας άνδρας με γάντια και μάσκα μπαίνει στη συνέχεια στο σπίτι, δίνει στον πάστορα να υπογράψει κάποια χαρτιά και του βάζει βραχιολάκι στο πόδι. 

Δεν είναι σαφές εάν συνελήφθη και πάλι μετά τη μη τήρηση της οδηγίας, την Κυριακή.

Τον περασμένο μήνα, ο Spell οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος του αποκάλυψε πριν λίγες μέρες πως είχε μολυνθεί με κορονοϊό.