Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα να ανέβει ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε 317 άτομα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την καταγραφή 215 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τις 4.534 περιπτώσεις.

Από αυτούς, 1.176 ανέρρωσαν τελείως ενώ 1.502 άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό, παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 τεστ διάγνωσης του ιού στα 47 κεντρικά μικροβιολογικά εργαστήρια της χώρας.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στον Λίβανο

Παράλληλα, στο Λίβανο, διαδηλωτές έκλεισαν αργά χθες (26/04) το βράδυ δρόμους σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ANI, μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν άμεσα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Στην περιοχή Ζάλκα, βορειοανατολικά της Βηρυτού, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τον Ρόντνεϊ Έιντ, αξιωματούχο του λιβανέζικού Ερυθρού Σταυρού και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων στην Ντμπάιγε, βόρειο προάστιο της Βηρυτού, προκαλώντας την επέμβαση του στρατού και της αστυνομίας.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και την Τρίπολη, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Ντάμουρ, νότια της Βηρυτού, νεαροί έκαψαν λάστιχα «για να καταγγείλουν την οικονομική κατάσταση».

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται πολλές διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας, με τους διαδηλωτές να παραμένουν κυρίως στα αυτοκίνητά τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύκτα.

Ο Λίβανος γνώρισε στις 17 Οκτωβρίου 2019 ένα τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης στη διάρκεια του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα για να καταγγείλουν την οικονομική κατάσταση και να ζητήσουν την ανανέωση της πολιτικής τάξης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητας.

Εξάλλου εδώ και μήνες η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία έχει επιδεινωθεί από την επιδημία του κορονοϊού. Περίπου το 45% του πληθυσμού του Λιβάνου ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Το 2020 η οικονομία της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 12%, βάσει της πρόβλεψης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).