Η «βασίλισσα του εγκλήματος» ήθελε να ασκήσει έναν «αυτοεξορκισμό» για να απαλλαγεί από τον μυστακιοφόρο ντετέκτιβ της αλλά τελικώς υπέκυπτε και έγραφε «έναν ακόμα Πουαρό» δήλωσε ο εγγονός της.

Η Βρετανή συγγραφέας Αγκαθα Κρίστι από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε πλέον να αντέχει τον ήρωά της, τον πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, και θα ήθελε διακαώς να τον εξαφανίσει εάν δεν ήταν «η αγελάδα που της έφερνε το γάλα», αποκάλυψε ο εγγονός της διάσημης συγγραφέως σε συνέντευξή του στο περιοδικό Radio Times που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η «βασίλισσα του εγκλήματος» ήθελε να ασκήσει έναν «αυτοεξορκισμό» για να απαλλαγεί από τον μυστακιοφόρο ντετέκτιβ της αλλά τελικώς υπέκυπτε και έγραφε «έναν ακόμα Πουαρό», δήλωσε ο Μάθιου Πρίτσαρντ και πρόσθεσε: «Δεν είχε στερέψει ποτέ από ιδέες για τα βιβλία της αλλά ορισμένες από τις ιδέες της δεν ταίριαζαν καθόλου με την προσωπικότητα του αγαπημένου ντετέκτιβ των εραστών της αστυνομικής λογοτεχνίας. Πραγματικά ήθελε να γράφει άλλες ιστορίες για άλλες προσωπικότητες».

«Ωστόσο οι εκδότες της ήταν ενθουσιασμένοι με την χρυσοτόκο όρνιθα που είχε το όνομα Ηρακλής Πουαρό αφού ήταν το πλέον δημοφιλές πρόσωπο» της αστυνομικής λογοτεχνίας και αυτό που έφερνε τα πολλά χρήματα και σε αυτούς και στη συγγραφέα.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες η Αγκαθα Κρίστι είναι η συγγραφέας που έχει πουλήσει τα περισσότερα βιβλία στον κόσμο με πάνω από δύο δισεκατομμύρια βιβλία της να κοσμούν τις βιβλιοθήκες ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ενώ ο Ηρακλής Πουαρό είναι η πλέον δημοφιλής προσωπικότητα της συγγραφέως με δεύτερη, αλλά πολύ πιο κάτω, την Μις Μαρπλ.

Ο κοντούλης και χοντρούλης ντετέκτιβ φιγουράρει σε 33 μυθιστορήματα και 51 νουβέλες της Αγκαθα Κρίστι που δημοσιεύτηκαν από το 1920 έως το 1975, ένα χρόνο πριν το θάνατο της 85χρονης συγγραφέως, ενώ η Μις Μαρπλ πρωταγωνιστεί σε 12 μυθιστορήματα και 20 νουβέλες που έγραψε η Αγκαθα Κρίστι.