Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης (İBB) ανακοίνωσε ότι 433 υπάλληλοί του έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, με το συνολικό αριθμό των νεκρών στην Τουρκία να είναι ήδη 1.296 και τα κρούσματα να έχουν σκαρφαλώσει στις 61.049.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Μουράτ Ονγκιούν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (13/04) ότι ένας από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες μεταφορών του δήμου έχασε τη ζωή του εξαιτίας της Covid-19.

«Δυστυχώς (…) ο αριθμός των μελών του προσωπικού των οποίων τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ επέστρεψαν θετικά έφτασε τα 433. Δυστυχώς χάσαμε τον συνάδελφό μας Αχμέτ Χακάν Φενερτζί ο οποίος εργαζόταν στις υπηρεσίες μεταφορών», ανέφερε μέσω Twitter o Ονγκιούν.

Ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου προέτρεψε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, αντί για μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Εν τω μεταξύ το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τον αμφιλεγόμενο νόμο που προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων εγκλείστων στις φυλακές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποσυμφορηθεί το σύστημα μπροστά στην απειλή της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο νόμος εγκρίθηκε με 279 ψήφους υπέρ έναντι 51 κατά, σημείωσε μέσω Twitter η Μιλένα Μπουγιούμ, ακτιβίστρια της Αμνηστίας στην Τουρκία. Ο νέος νόμος αφορά πολλές κατηγορίες εγκλείστων, ανάμεσά τους ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας καθώς και τις εγκύους. Εξαιρεί όσους καταδικάστηκαν για φόνους, σεξουαλικά εγκλήματα και διακίνηση ναρκωτικών.