Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που εισήχθη σε νοσοκομείο χθες Κυριακή όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να περάσει τη νύχτα, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη σε νοσοκομείο «προληπτικά», σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, καθώς συνεχίζει να έχει συμπτώματα, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στη χώρα του.

Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι — για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα — οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη, μολαταύτα άλλοι σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.

«Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Μήνυμα ενότητας και νίκης στη μάχη κατά του κορονοϊού έστειλε η βασίλισσα Ελισάβετ, στο διάγγελμά της προς τον Βρετανικό λαό.

«Θα πετύχουμε. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τους φίλους μας. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τις οικογένειές μας», είπε η βασίλισσα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέφερε ότι είναι δύσκολο να αποχωριζόμαστε τους δικούς μας, ωστόσο ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και σε όσους βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το δικό της ευχαριστώ είπε και σε όσους μένουν στο σπίτι.

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις πριν, αυτό είναι διαφορετικό», δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ και τόνισε: «Αυτή τη φορά θα ενώσουμε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας».

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πέμπτο τηλεοπτικό της μήνυμα σε μια μακρά πορεία ηγεσίας, πλην των καθιερωμένων για τα Χριστούγεννα.