Η εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi ανακοίνωσε ότι μεταφέρει συσκευασίες ζυμαρικών από την Ιταλία με τρένα προκειμένου να ξαναγεμίσει τα ράφια των καταστημάτων της, μετά τη μαζική αγορά προϊόντων μακράς διαρκείας από τους Γερμανούς καταναλωτές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα πρώτα τρένα μετέφεραν 200 τόνους ζυμαρικών, που περιλαμβάνουν «πολύ περισσότερες» από 250.000 συσκευασίες σπαγγέτι, ανέφερε σε ανάρτηση σε μπλογκ η Aldi Sued, που διαχειρίζεται τα εκπτωτικά καταστήματα στη νότια Γερμανία.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι για τη μεταφορά των προμηθειών χρησιμοποιήθηκαν και φορτηγά, τα οποία είχαν προορισμό τη Νυρεμβέργη και στη συνέχεια τα προϊόντα διανεμήθηκαν στα 650 καταστήματα Aldi.

«Τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως τα ζυμαρικά, είναι πλέον σε μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ», ανέφερε η Aldi, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ζυμαρικά από τον προμηθευτή της στην πόλη Νόλα της περιφέρειας της Νάπολης. «Δεν υπάρχει λόγος να στοκάρει κάποιος ζυμαρικά», υπογράμμισε η εταιρία.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν πει ότι δεν υπάρχει έλλειψη τροφίμων παρά την πανδημία του κορονοϊού, που προκαλεί προβλήματα στις διασυνοριακές επιβατικές μετακινήσεις. Επιχειρήσεις και αρχές θέλουν να διατηρήσουν την ελεύθερη ροή προϊόντων.

Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί –όπως και κάτοικοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών—στοκάρουν προϊόντα όπως ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας ή κονσέρβες. Κάποια σούπερ μάρκετ επιβάλλουν περιορισμούς στην ποσότητα των προϊόντων που μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο