Για 14 ακόμα μέρες παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αργεντινή, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην Αργεντινή τα κρούσματα ανέρχονται σε 820 και οι νεκροί σε 20 από τον Covid-19.

«Η απόφαση που λάβαμε είναι να παρατείνουμε την καραντίνα ως την ημέρα του Πάσχα [σ.σ. των Καθολικών, τη 12η Απριλίου], κατόπιν σύστασης των ειδικών, ώστε να συνεχίσει να ελέγχεται η εξάπλωση» εξήγησε ο αρχηγός του κράτους Αλμπέρτο Φερνάντες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Οι πολίτες στην Αργεντινή επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα.

Σύμφωνα με όσα είπε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του υποχρεωτικού περιορισμού μοιάζουν καλά, καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης επιβραδύνεται τα τελευταία 24ωρα. O

Τον περιορισμό των κινήσεων των προσώπων, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 10 ημέρες, τηρεί περίπου το 90% των πολιτών, σημείωσε ο Φερνάντες.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής εκτίμησε ότι οι πολίτες της χώρας του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχαν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας αναφέρει το Reuters.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό, που μας επιτίθεται σε τοποθεσίες όπου συχνά δεν τον περιμένουμε», σημείωσε στο διάγγελμά του.