Η πόλη της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αναβάλλει την παραδοσιακή παρέλαση την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πατρικίου, τη 17η Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Δεν ήταν εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση, οπότε θα σας υποσχεθώ το εξής: πρόκειται για αναβολή, όχι για ακύρωση», είπε ο Ντε Μπλέιζιο.

Η μεγάλη γιορτή της ιρλανδικής κοινότητας της Αμερικής είθισται να προσελκύει μεγάλο πλήθος θεατών, ακόμη και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σε αυτή την πολύχρωμη παρέλαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η παρέλαση γίνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς τους δυόμισι αιώνες της ύπαρξης της: δεν την εμπόδισαν ούτε καν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.

«Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είναι ο περιορισμός των μεγάλων συγκεντρώσεων και των στενών επαφών, και χαιρετίζω το γεγονός ότι οι οργανωτές της παρέλασης φάνηκαν πρόθυμοι να συνεργαστούν στενά μαζί μας», σημείωσε από τη δική του πλευρά ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Αξιωματούχοι του δήμου της αμερικανικής μεγαλούπολης διαβεβαίωσαν πως η παρέλαση θα γίνει αργότερα φέτος και ότι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της Βοστόνης ανακοίνωσε από την πλευρά του την ακύρωση της παρέλασης την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, που γενικά προσελκύει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.