Πρόεδρος του Αφγανιστάν για δεύτερη θητεία ορκίστηκε σήμερα ο Άσραφ Γάνι, εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα, καθώς ο βασικός του αντίπαλος Αμπντουλά Αμπντουλά, που επίσης ισχυρίζεται ότι κέρδισε στις προεδρικές εκλογές στη χώρα, οργάνωσε την ίδια ώρα τελετή για τη δική του ορκωμοσία.

Σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Γάνι ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Καμπούλ σε μια τελετή στην οποία παρέστησαν αρκετοί ξένοι διπλωμάτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός απεσταλμένος στο Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ.

Την ίδια ώρα σε άλλο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου προετοιμαζόταν να ορκιστεί νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν ο Αμπντουλά Αμπντουλά, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Εξάλλου οι τελετές ορκωμοσίας διακόπηκαν για λίγο όταν ακούστηκε ο ήχος από δύο ρουκέτες που έπεσαν στην Καμπούλ. Ωστόσο, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, λίγο αργότερα ο Γάνι συνέχισε κανονικά την ομιλία του.

«Δεν φοράω αλεξίσφαιρο, μόνο το πουκάμισό μου. Θα παραμείνω ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιαστώ» τόνισε την ώρα που ηχούσε ο συναγερμός στο Προεδρικό Μέγαρο.