Τα 240 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία, η οποία απαγόρευσε σήμερα την εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, κυρίως μασκών, την ώρα που η επιδημία επεκτείνεται.

Διάταγμα δημοσιεύτηκε σήμερα, με το οποίο απαγορεύεται η «εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, στολές κλπ)», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών.

Υπάρχει η δυνατότητα για εξαιρέσεις «υπό ορισμένες συνθήκες», κυρίως για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας, διευκρίνισε ο πυρήνας αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε από τα δύο υπουργεία, επισημαίνοντας ότι «ο εφοδιασμός προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού συνιστά ιδιαίτερη ανάγκη».

Στα 15 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν επιβεβαιωθεί 240 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το Robert Koch Institut, την ομοσπονδιακή αρχή ελέγχου των ασθενειών.

Περισσότερα από τα μισά βρίσκονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την αγορά ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών για το ιατρικό προσωπικό.

Η διεξαγωγή της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανόβερου, μιας από τις μεγαλύτερες του τομέα, στην οποία αναμένεται συμμετοχή 200.000 επισκεπτών και 5.000 εκθετών, αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και αναμένεται να αρχίσει στις 13 Ιουλίου, αντί για τις 20 Απριλίου, και να διαρκέσει ως τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των διοργανωτών της.