Μία ημέρα μετά τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας που περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει την Ασία με την Ευρώπη σήμερα το πρωί σημειώθηκε η πρώτη βλάβη, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

«Μια διακοπή στην ηλεκτροδότηση που διήρκησε δύο λεπτά και σημειώθηκε στις 06:12 ώρα Γκρίνουιτς (σ.σ. 08:12 ώρα Ελλάδας) ανάγκασε τους επιβάτες ενός τραίνου να αποβιβαστούν» και να περπατήσουν δέκα λεπτά πάνω στις ράγες, κάτω από τον Βόσπορο, για να φτάσουν μέχρι τις εξόδους κινδύνου, δήλωσε η Μπουρσού Εζτούρκ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Η βλάβη προκλήθηκε επειδή χθες Τρίτη «πολλοί άνθρωποι πάτησαν τα κουμπιά για τη στάση κινδύνου», γεγονός που προκάλεσε σήμερα μια βλάβη στο σύστημα, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 10 λεπτά αργότερα, πρόσθεσε η ίδια.

Χθες, ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Τουρκία στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Μαρμαράι, μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων η οποία συνδέει την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία, υλοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που αποτελούσε όνειρο των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.