Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φάγεζ αλ-Σάρατζ ανέφερε παραβίαση της εκεχειρίας από μονάδες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ κοντά στην Τρίπολη.

«Οι μονάδες του διοικητή Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν με βλήματα όλμου κατοικημένες συνοικίες στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, κάτι που συνιστά μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου», μετέδωσε σήμερα το λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Alahrar σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον Μοχάμεντ Γκουνούνου, εκπρόσωπο του λιβυκού στρατού που τελεί υπό τις εντολές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται επίσης έναν διοικητή μονάδας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κοντά στη συνοικία Άιν Ζάρα που είπε ότι οι στρατιώτες του απέκρουσαν επίθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού νοτίως της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το al-Mashhad, σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στα νότια προάστια της Τρίπολης αρκετές ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη.

Η πληροφορία επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα.

Αργότερα, η διοίκηση της 155ης ταξιαρχίας πεζικού ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες της ανέλαβαν δράση για να σταματήσουν επίθεση στην Άιν Ζάρα από Σύρους μαχητές «που είχαν παραβιάσει επανειλημμένα την εκεχειρία».