Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος στη Βουλγαρία

Η παραίτηση του Νένο Ντίμοφ και η σύλληψη για το σκάνδαλο με τη λειψυδρία στο Πέρνικ και της εισαγωγής αποβλήτων δίχως άδεια


ΚΟΣΜΟΣ
21:52
14/01/2020
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος στη Βουλγαρία
loading

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» σε σχέση με το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας, έπειτα από την παραίτηση του Νένο Ντίμοφ, ο οποίος συνελήφθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για το σκάνδαλο με τη λειψυδρία στο Πέρνικ και της εισαγωγής αποβλήτων δίχως άδεια.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία, ο κ. Ντίμοφ φέρεται ότι, ως υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, ενέκρινε πράξεις για την παροχή νερού σε βιομηχανικά συγκροτήματα, η οποία οδήγησε σε έλλειψη πόσιμου νερού στην πόλη του Πέρνικ από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τα σημαντικά προβλήματα στην παροχή νερού στην πόλη του Πέρνικ εδώ και περίπου δύο μήνες ήταν αυτά που σταδιακά –όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης– που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οδήγησαν στην απομάκρυνση του κ. Ντίμοφ από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η απόφαση για τον νέο υπουργό θα ληφθεί σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Εμίλ Ντιμιτρόφ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνειών στο παρελθόν και βουλευτής του VMRO, είναι ένας από τους πιθανούς "διαδόχους" του κ. Ντίμοφ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει