Αυξάνονται οι δηλώσεις συμμετοχής στην «ημέρα προσευχής και νηστείας για την Συρία» η οποία, με πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου, ορίσθηκε για το Σάββατο.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μέγας μουφτής της Δαμασκού θα προσπαθήσει να μεταβεί στην Ρώμη για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή του ποντίφικα, ενώ σε μήνυμά του προτείνει και την διοργάνωση διαθρησκευτικής συνάντησης.

Στην ημέρα προσευχής και νηστείας πρόκειται να πάρει μέρος και ο ραβίνος της Ρώμης Ρικάρντο Ντι Σένι, ενώ η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, ιστορικό στέλεχος του κόμματος των ριζοσπαστών, τόνισε ότι «έχει μια σειρά σημαντικών κοσμικών προσευχών τις οποίες θέλει να πει».

Την πρωτοβουλία «υποστηρίζει πλήρως» και η καθολική Εθελοντική κοινότητα του Σαντ’ Ετζίντιο, η οποία δραστηριοποιείται ως διαμεσολαβητής σε πολλές εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη.

Από τον χώρο του αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα παραστεί η Ιταλίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

Από τις 19:00 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να προσευχηθούν για την ειρήνη στην Συρία και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.