Εικόνες καταστροφής κυριαρχούν στην Αλβανία μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα 6,4 Ρίχτερ που κούνησαν τη χώρα προκάλεσαν ζημιές και στέρησαν ζωές.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν στήσει γιγαντιαίες επιχειρήσεις ώστε να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια τους καταπλακωμένους ανθρώπους ενώ ο ήχος των ασθενοφόρων κυριαρχεί παντού στο Δυρράχιο.

Οι μαρτυρίες Ελλήνων που βρίσκονται στην Αλβανία και βίωσαν τον σεισμό συγκλονίζουν.

«Το τράνταγμα θα έλεγα, ήταν αυξανόμενο, αυξανόμενης έντασης… Αισθανόμουν σαν να ήμουν περικυκλωμένη από έναν κλοιό ασφυκτικό αλλά αόρατο. Σαν να έπεφταν βόμβες γύρω μου, κατά κάποιο τρόπο. Και όπως σας είπα, αυτό που μπορώ να περιγράψω όσο πιο παραστατικά μπορώ είναι η αίσθηση σαν ένα ξυράφι που περνάει στο μυαλό σου, ότι πεθαίνεις, ότι τελείωσε ο χρόνος της ζωής σου, ήταν μέχρι εδώ» αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η Ελληνίδα καθηγήτρια κ. Μπασούκου που ζει και εργάζεται στην Αλβανία.

«Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και άρχισε να τρέμει όλο το σπίτι. Η πολυκατοικία… Και τρομαγμένοι όπως ήμασταν, βγήκαμε όλοι έξω. Στην παραλία είχαν πέσει δυο ξενοδοχεία και μια πολυκατοικία. Και πήγαμε εκεί να δούμε… Ήταν χαμός…» ανέφερε ο κ. Γιώργος Γιοβάνης.