Μεγάλος κίνδυνος για όσους οδηγούν σε επαρχιακούς δρόμους της Ιρλανδίας

Έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα


ΚΟΣΜΟΣ
16:35
14/11/2019
Μεγάλος κίνδυνος για όσους οδηγούν σε επαρχιακούς δρόμους της Ιρλανδίας
loading

Σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ιρλανδία. Ένας από τους βασικούς κινδύνους για τους οδηγούς, που πολλοί δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, είναι η ύπαρξη των λεγόμενων «ιρλανδικών διαβάσεων». Δηλαδή τμήματα του οδικού δικτύου, κυρίως στους επαρχιακούς δρόμους, όπου χωρίς να υπάρχει γέφυρα πραγματοποιείται η διέλευση αυτοκινήτων πάνω σε τσιμεντένιο οδόστρωμα, το οποίο πολλές φορές είναι σαθρό.

Η διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο και μπορεί να γίνει έλεγχος της κατάστασης. Ωστόσο, ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού, εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη. Μια παρακινδυνευμένη ενέργεια του οδηγού ή μια υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου μπορεί να αποβεί μοιραία και να παρασύρει το όχημα.

Όταν τα νερά ενός χειμάρρου περνούν πάνω από μία «ιρλανδική διάβαση», τότε αυτή γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς ο οδηγός δεν βλέπει το τσιμέντο ή την άσφαλτο και έτσι δεν μπορεί να υπολογίσει το ύψος του νερού. Ειδικά τη νύχτα ο βαθμός επικινδυνότητας αυξάνεται.

Η «ιρλανδική διάβαση» δεν ενδείκνυται για πέρασμα ούτε με δίκυκλο, αλλά ούτε και με τα πόδια μετά από έντονη βροχόπτωση. Μπορεί ο διαβάτης να γλιστρήσει και μετά να είναι αδύνατο να σηκωθεί εξαιτίας της ορμής του νερού, σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, υπάρχουν πάνω από 1.200 χείμαρροι και η προσέγγιση σε αυτούς είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα.

Συνήθως, όταν υπάρχουν «ιρλανδικές διαβάσεις», καλό είναι να προτιμούνται εναλλακτικές διαδρομές, ή διαδρομές με γέφυρα κι ας είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει