Για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά κατηγορείται ο έκπτωτος πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι, ανοίγοντας το δρόμο για τη δίκη του.

Η εισαγγελία στην ανατολική πόλη Ζινάν της επαρχίας Σαντόγκ, θα απαγγείλει τις κατηγορίες στον Μπο αργότερα, την Πέμπτη, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Η σύζυγος του Μπο, Γκού Καλάι και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Γουάνγκ Λιγιούν, βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας του σκανδάλου της δολοφονίας του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ. Η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κατηγορήσει τον Μπο ότι χρησιμοποίησε την πολιτική επιρροή του για να αποσιωπηθεί ο φόνος.

Ο πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Τσονγκτσίνγκ, που είναι στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην Κίνα εδώ και δεκαετίες, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για πάνω από ένα χρόνο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.