Σε ζωντανή μετάδοση πραγματοποίησαν γιατροί εγχείρηση στον εγκέφαλο μιας 25χρονης σε νοσοκομείο στο Τέξας την Τρίτη.

Για 45 λεπτά χιλιάδες άνθρωποι έβλεπαν τους γιατρούς να χειρουργούν την Jenna Schardt.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η 25χρονη ήταν ξύπνια χαμογελώντας και βοηθώντας τους γιατρούς με τις αντιδράσεις της προκειμένου να κάνουν τις σωστές κινήσεις.

Την αφήγηση έκανε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου που βρισκόταν δίπλα στον επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, γιατρό Νιμές Πατέλ. Ο γιατρός είπε ότι όταν έκαναν την πρόταση για live στο Facebook στην 25χρονη «εκείνη περίμενε με προσμονή να μεταδώσουμε τις εικόνες».

«Παλέψαμε με την ιδέα να κάνουμε μια χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο live στο Facebook αλλά η Jenna ήταν τόσο θετική και ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι όταν έχεις αυτό το πρόβλημα, διορθώνεται» είπε ο γιατρός σύμφωνα με τον Guardian.

Στόχος των γιατρών ήταν να αφαιρέσουν μια μάζα που επηρέασε την ικανότητα ομιλίας της 25χρονης χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να της προκαλούσε και κρίσεις.

Η 25χρονη κοπέλα κατέφυγε στους γιατρούς όταν μια ημέρα και ενώ εργαζόταν ως θεραπεύτρια, έχασε την ικανότητα της να μιλάει.

Methodist Live Awake Brain Surgery

Methodist Live Awake Brain Surgery

Posted by Methodist Dallas Medical Center on Tuesday, 29 October 2019

Η 25χρονη κοπέλα ήταν ξύπνια προκειμένου οι γιατροί να ελέγχουν τις περιοχές που περιέβαλαν την μάζα που είχαν εντοπίσει ώστε να αποφύγουν να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες.

Μια λάθος τομή θα μπορούσε να επηρεάσει μόνιμα την 25χρονη και γι’ αυτό ένα μέλος της ομάδας της έδειχνε αριθμούς, χρώματα και ζώα προκειμένου ο εγκέφαλος της ασθενούς να παραμένει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Στο κλείσιμο του βίντεο οι γιατροί είπαν για την επέμβαση ότι «άγγιξε την τελειότητα». H 25χρονη αναμένεται να παραμείνει αρκετές ημέρες για νοσηλεία μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Το βίντεο είχε πάνω από 45.000 views και 1.000 σχόλια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.