Τη στιγμή που ένας αστυνομικός, στη Φλόριντα, έσπρωξε έναν 18χρονο από την άκρη της στέγης σπιτιού, κατέγραψε η κάμερα που είχε πάνω του.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία του, εάν δεν είχε ήδη παραιτηθεί, θα απολυόταν.

Ο 18χρονος, όπως μεταδίδει το Sky News, κατηγορούνταν πως είχε πάρει το αυτοκίνητο της συντρόφου του χωρίς την άδειά της, και η αστυνομία τον κυνηγούσε.

Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να του λένε να κατέβει από τη στέγη κι ο ένας τον προειδοποιεί πως θα τον χτυπήσουν με taser και θα πέσει. «Οπότε καλύτερα πήδα» του λέει.

Ο αστυνομικός που είναι στο έδαφος λέει στον συνάδελφό του που είναι στην ταράτσα: Σπρώξ’ τον κάτω. Απλώς σπρώξ’ τον».

Και εκείνος το κάνει, με αποτέλεσμα ο 18χρονος να πέσει στο έδαφος από ύψος περίπου τριών μέτρων και στη συνέχεια να ακινητοποιηθεί με Taser.

Το αστυνομικό τμήμα του Kissimmee ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως οι δύο αστυνομικοί «εξέθεσαν τον άνδρα σε κίνδυνο» και εκείνος θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ένας από τους δύο παραιτήθηκε από το τμήμα τον Ιούνιο, καθώς εμπλεκόταν και σε άλλη υπόθεση που ήταν υπό έρευνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης, ο αστυνομικός που βρισκόταν στη στέγη φοβήθηκε πως μπορεί να μπλεκόταν σε μάχη σώμα με σώμα με τον 18χρονο και να πέσουν και οι δύο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.