Η Ρωσία υποσχέθηκε στην Άγκυρα ότι η συριακή πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι ο στόχος της επίθεσης του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, δεν θα βρίσκεται στα συριακά εδάφη από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ρωσία «υποσχέθηκε πως ούτε το PKK [σ.σ. Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] ούτε οι YPG θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά των συνόρων», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο BBC. «Αν η Ρωσία, συνοδεία του συριακού στρατού, απομακρύνει στοιχεία των YPG από την περιοχή, δεν θα αντιτεθούμε σε αυτό».

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Συρία πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία στο πλαίσιο οποιασδήποτε διευθέτησης της σύγκρουσης στην περιοχή, καθώς η Τουρκία συνεχίζει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία.

«Να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάλογος για τους αμάχους»

Οι κουρδικές αρχές στη Συρία ζήτησαν σήμερα τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για να απομακρυνθούν οι άμαχοι και οι «τραυματίες» από την πόλη Ρας αλ-Άιν που έχει περικυκλωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες διεξάγουν επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία.

Βομβαρδισμοί έπληξαν εξάλλου ένα νοσοκομείο της πόλης, το οποίο υπέστη ζημιές, σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Το ιατρικό προσωπικό είναι περικυκλωμένο μέσα στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.