Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, που διακόπηκαν περίπου στη 1:30 τη νύχτα, ενώ παραμένει ασαφές εάν είναι εφικτή πιθανή συμφωνία πριν την κρίσιμη αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

«Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί» δήλωσε σήμερα Βρετανός εκπρόσωπος.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ τόνισε πως υπάρχει «αχτίδα ελπίδας» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. «Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές» δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η «κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.