«Μπλόκο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Σκοπίων από τους υπουργούς της ΕΕ

Δεν άναψε το «πράσινο φως» το συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρώπης


ΚΟΣΜΟΣ
19:39
15/10/2019
«Μπλόκο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Σκοπίων από τους υπουργούς της ΕΕ
8
loading

Το συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν άναψε σήμερα το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία, καθώς η Γαλλία αρνήθηκε και κάποιες άλλες χώρες προέβαλαν επιφυλάξεις.

«Δυστυχώς δεν ήμαστε σε θέση να πετύχουμε μια ομόφωνη απόφαση και αυτό είναι κάτι που μας λυπεί», δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Τίτι Τουπουράινεν, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, σημειώνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας.

«Δεν ήταν μια στιγμή δόξας για την ΕΕ. Η όποια περαιτέρω αναβολή αμφισβητεί την αξιοπιστία της ΕΕ και τη φιλοδοξία μας να γίνουμε ένας πιο δυνατός παγκόσμιος παίκτης», δήλωσε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, σημειώνοντας επίσης ότι εάν η ευρωπαϊκή προοπτική δεν είναι επιτυχής στις δύο χώρες, δεν αποκλείεται άλλες δυνάμεις να το εκμεταλλευτούν. Ο Αυστριακός επίτροπος «απολογήθηκε» στους πολίτες των εν λόγω χωρών και επανέλαβε ότι Σκόπια και Τίρανα έχουν κάνει τη δουλειά που χρειαζόταν. «Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα δουν την ευρύτερη εικόνα και θα βρουν μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», τόνισε, εξηγώντας πως η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών ήταν υπέρ μιας θετικής απόφασης και για τις δύο χώρες.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο «διαχωρισμού» των δύο χωρών, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, η Φινλανδή υπουργός σημείωσε ότι η αρχική πρόταση της Προεδρίας ήταν να δοθεί το πράσινο φως και στις δύο χώρες, αλλά όταν έγινε σαφές ότι δεν είναι δυνατό συζητήθηκαν άλλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του «διαχωρισμού». Ωστόσο, είπε, ούτε και αυτό δεν ήταν κάτι στο οποίο μπορούσε να επιτευχθεί ομοφωνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ραμα

  Τα τσιπσανα!!!

 2. avatar Stateless

  Ποτέ δε πρόκειται να μπούνε στην ΕΕ.

 3. avatar Axaxa…

  Πως γίνεται όλοι οι τελειωμένοι πολιτικοί της Ελλάδος να υποστηρίζουν την ένταξη των χωρών αυτών στην Ε. Ε. Λεγοντας είναι έτοιμες μην είστε ρατσιστές και τρώνε όχι από τις σοβαρές χώρες.. Για πόσα λεφτά λέτε ξεφτιλιζονται σαν άνθρωποι σκουπίδια που είναι? Για πείτε κάνα πόσο....

 4. avatar Ένταξη

  Ενώ αυτοί δεν είναι σκουπίδια ενώ αυτοί είναι δημοκρατικοί Ορμπάν Μέρκελ μακρόν και λοιποί

 5. avatar Κλαμα οι

  Συριζοσκοπιανοι

 6. avatar Μετανάστης 2

  Α ρε Ράμα βγεις στην τηλεόραση και πες ότι δεν θέλουμε συνετερω στο σπίτι μας

 7. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  Θα τον σκάσετε τον τσιπρέτο , τον προδότη πρώην πθ των Σκοπιανών.

 8. avatar Σκεφτηκαν…

  ..Ότι πολυ ......σαβούρα μαζεύτηκε ...οποτε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει