Επίθεση στη συναγωγή στο Χάλε: Ο νεοναζί δράστης μετέδιδε live για 35 λεπτά

Είδαν το βίντεο 2.200 άνθρωποι - Είχε ανεβάσει στο ίντερνετ αντισημιτικό «μανιφέστο»


ΚΟΣΜΟΣ
8:44
10/10/2019
Επίθεση στη συναγωγή στο Χάλε: Ο νεοναζί δράστης μετέδιδε live για 35 λεπτά
2
loading

Περίπου 2.200 άνθρωποι είδαν πλάνα της επίθεσης που διέπραξε νεαρός ακροδεξιός με στόχο συναγωγή στην πόλη Χάλε, ανέφερε η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μεταδόθηκε απευθείας.

«Μια εγγραφή της μετάδοσης, αρχείο που δημιουργήθηκε αυτόματα βάσει των ρυθμίσεων του λογαριασμού [του δράστη], θεάθηκε από περίπου 2.200 ανθρώπους τα 30 λεπτά [που μεσολάβησαν] ώσπου το βίντεο καταγγέλθηκε και διαγράφηκε από το Twitch», ανέφερε η δημοφιλής πλατφόρμα βιντεοπαιγνιδιών μέσω Twitter.

Η αρχική απευθείας μετάδοση της επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, διήρκεσε 35 λεπτά και την παρακολούθησαν απευθείας περίπου 5 χρήστες της πλατφόρμας, συμπλήρωσε το Twitch, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η πλατφόρμα έχει «πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι συμπεριφορών μίσους και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά κάθε πράξη βίας. Εργαστήκαμε με συναίσθηση του επείγοντος για τη διαγραφή αυτού του περιεχομένου και θα διαγράψουμε οριστικά κάθε λογαριασμό συνδρομητή που θα διαπιστώσουμε ότι αναρτά ή αναπαράγει περιεχόμενο [που συνδέεται] με αυτή τη φρικιαστική πράξη«, πρόσθεσε το Twitch.

Το ρατσιστικό μανιφέστο

Ο δράστης της επίθεσης με στόχο συναγωγή στη Χάλε (νοτιοανατολικήTo Γερμανία) μεταφόρτωσε στο διαδίκτυο πριν τη διαπράξει αντισημιτικό «μανιφέστο», ανέφεραν το ειδικευμένο ινστιτούτο παρακολούθησης της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο SITE Intelligence Group και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η διευθύντρια του SITE, η Ρίτα Κατς, ανέφερε μέσω Twitter ότι το έγγραφο «μοιάζει να δημιουργήθηκε πριν από μία εβδομάδα, την 1η Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με την ίδια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, περιέχει «φωτογραφίες των όπλων και των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν» στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων «αυτοσχέδιων όπλων», ενώ κάνει λόγο για τον σκοπό του δράστη «να σκοτώσει όσο περισσότερους μη λευκούς ήταν δυνατόν, κατά προτίμηση εβραίους».

Η Ντι Βελτ ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι το κείμενο, έκτασης περίπου δέκα σελίδων, συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο του δράστη να επιτεθεί στη συναγωγή της Χάλε την ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ και να επιβιώσει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Έχουμε ξαφύγει βρεέ!!

    Άλλοι ψάχνουν νά βρουν τρόπους για μαζικές δολοφονίες, άλλοι φουντάρουν από μπαλκόνια, γέφυρες, ταράτσες, άλλοι ξεσπούν σέ ανήλικα παιδιά, κάθε μέρα κάποιος κάπου ανυποψίαστος βιώνει την τρέλα τού διπλανού του με τό έτσι θέλω. Τό στριμώγμα στις μεγαλουπόλεις κατά πλειοψηφία η κοινωνική καί οικονομική απαξίωση έχουν κάψει πια τά μυαλά τών περισσότερων. Προσωπική μου συμβουλή, όσοι μπορείτε πιάστε καμία γωνία σέ κάνα χωριουδάκι, όπως έκανα καί εγώ καί σίγουρα υπάρχουν περισσότερες ελπίδες νά τή βγάλετε πιο ανθρώπινα. Έχουμε φορτώσει τή ζωή μας με τόσες άχρηστες εξαρτήσεις πού μας οδηγούν στο πουθενά. Μιλάμε όλοι για τό περιβάλλον αλλά έχουμε ξεχάσει νά καλλιεργούμε καί νά αγαπάμε τή Γη. Όποιος αντέξει καί ξεφύγει πια από τόν Αρμαγεδώνα τών μεγαλουπόλεων.

  2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Ο εθνικών έχεις ιστορία αλλά μαύρο ποινικό μητρώο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει