«Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντί μας, ούτε θα μπορέσει να το κάνει. Οι γεωτρήσεις και οι έρευνές στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ το 1071.

«Κανένα πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ασκήσουμε ή να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ή να υποστηρίξουμε τους καταπιεσμένους και τους αδύναμους», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του. «Ελπίζω ότι θα θριαμβεύσουμε στον αγώνα που δίνουμε από το Ιράκ μέχρι τη Συρία και από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις άλλες περιοχές», συνέχισε, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Στο Αιγαίο υπάρχουν οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, αλλά όχι η Τουρκία, λέει ο κ. Κεμάλ. Μάλλον αυτό το άτομο είναι τυφλό. Εκεί υπάρχουν τα γεωτρύπανά μας, υπάρχουν τα ερευνητικά μας, υπάρχουν οι φρεγάτα μας, τα drone μας και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν το βλέπει. Ο κ. Κεμάλ μάλλον δεν γνωρίζει ούτε την ημισέληνό μας (στη σημαία). Δεν μπορεί να είμαστε κόμμα αυτής της χώρας όταν υποστηρίζουμε στα βουνά τους τρομοκράτες, στις θάλασσες τους Έλληνες, στον ουρανό τους αντιπάλους μας και σε κάθε πεδίο να είμαστε με το μέρος της άλλης πλευράς», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επικριτική στάση απέναντι στην εξωτερική πολιτική Ερντογάν. Μάλιστα για να δείξει ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υπερέβη τα όρια, του είπε ότι «μη νομίζεις ότι καταφέρνεις τίποτα επειδή έχεις πάρει 3-4 δήμους» (σ.σ. Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη κλπ.).

«Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας θα αφήσει το στίγμα της τον επόμενο αιώνα. Σε μια τέτοια περίοδο, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιδεικνύει συμπεριφορές που θα διαταράξουν την ενότητα του έθνους μας», προειδοποίησε.

Στο μέτωπο της Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους παίκτες της περιοχής λέγοντας ότι «η αναστάτωση στην περιοχή και η πληθώρα των ύπουλων παγίδων, δεν θα μας σταματήσουν ποτέ από το δρόμο μας. Εάν προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το δρόμο μας ενάντια στη θέλησή μας και προσπαθήσουν να μας καθυστερήσουν, όλες είναι έτοιμα (να ξέρουν). Θα προχωρήσουμε στα σχέδιά μας».