Όπως ξέρει καλά κάθε άνθρωπος που αποπειράθηκε ποτέ να φτιάξει τη δική του εταιρία, οι πρώτες μέρες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες οικονομικά.

Ειδικά αν η προσπάθεια δεν αποφέρει κέρδη αμέσως, τότε οι προσωπικοί λογαριασμοί συσσωρεύονται και τα χρέη αγγίζουν κόκκινο.

Κι ενώ κάποιοι νεόκοποι επιχειρηματίες στρέφονται στους επενδυτές, άλλοι προσπαθούν να το παλέψουν μόνοι. Όπως έκανε και η κυρία της ιστορίας μας, πετυχημένη σήμερα επιχειρηματίας, που εγκατέλειψε μια ζηλευτή καριέρα στο μάρκετινγκ για να τσαλαβουτήσει στην περιπέτεια του επιχειρείν.

Για τη Rhonda Moret ο λόγος, ιδιοκτήτρια των Elevate For Her και Elevated Diversity, δυο εταιριών που ασχολούνται αποκλειστικά με εργασιακά θέματα που αφορούν στη γυναίκα. Η Moret ήταν ένα πολύ πετυχημένο μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, έχοντας για πελάτες κορυφαίες εταιρίες, όπως η Nike και η Universal.

Όταν άφησε όμως τα καθήκοντά της για να ανοιχτεί στη δική της περιπέτεια, συνειδητοποίησε πως χρειαζόταν κάποια λεφτά και μάλιστα γρήγορα. Χρόνο πολύ δεν είχε ούτε και μυαλό για κάτι εξίσου δύσκολο: «Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να βγάλω λεφτά που να μη με αποσπάσει από τον στόχο μου, τη δημιουργία της δικής μου εταιρίας αφιερωμένης στην ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας».

Πού κατέληξε; Στις βόλτες κατοικιδίων επί πληρωμή! Η ίδια λέει ότι αγάπησε πολύ το dog walking, παρά το γεγονός ότι απείχε χιλιόμετρα από τη χλιδή και τα μεγαλεία της διευθυντικής της θέσης στο μάρκετινγκ. «Γνώρισα την ταπείνωση με αυτή την εμπειρία, ενίσχυσε όμως τη δέσμευσή μου να πετύχω στη νέα μου δουλειά».

Όπως το θέτει χαρακτηριστικά: «Θέλω να σκέφτομαι αυτή τη βάση της ζωής μου ως το κεφάλαιο ‘‘η dog walker που φορούσε Prada’’»…