Την εποχή της εισβολής στο Ιράκ, το Πεντάγωνο είχε τυπώσει τράπουλες, όπου στα φύλλα με τις φιγούρες τα γνωστά σχέδια είχαν αντικατασταθεί από φωτογραφίες του Σαντάμ Χουσέιν και των στενών συνεργατών του. Σήμερα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει τυπώσει καινούργιες τράπουλες, στα φύλλα των οποίων αναπαρίστανται τα όπλα που διαθέτουν οι Ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Πασνταράν, Φρουροί της Επανάστασης, της Τεχεράνης.

Πύραυλοι, άρματα μάχης, πυροβόλα εμφανίζονται πάνω σε αυτά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει το έγγραφο του Πενταγώνου, όπου και παρουσιάζονται τα φύλλα της τράπουλας.

Το σύστημα αυτό, θεωρητικά, συμβάλλει στο να μπορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αναγνωρίζουν τα οπλικά συστήματα, που διαθέτει ο Ιρανικός Στρατός. Όμως, στην πραγματικότητα, αποτελεί μία τακτική ψυχολογικού πολέμου σε μία στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, μέσα από πολλαπλά επεισόδια το τελευταίο διάστημα.

Στο παρελθόν το Πεντάγωνο έχει διανείμει στα στρατεύματά του τράπουλες με οπλικά συστήματα της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ προετοιμάζει και μία ανάλογη τράπουλα με τα όπλα της Βορείου Κορέας, ακόμη ενός άλλου μεγάλου «εχθρού» των ΗΠΑ.