Σε μια δύσκολη δοκιμασία σκοπεύει να υποβάλει τον εαυτό του ο Nick Hancock, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο 38χρονος από το Εδιμβούργο σχεδιάζει να ζήσει για δύο μήνες στο Rockall, μια απομονωμένη βραχονησίδα στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Η έκταση της νησίδας είναι μόλις 784 τετραγωνικά μέτρα, το μήκος της 31 μέτρα και το πλάτος 25,3 μέτρα.

Από την άλλη, το υψηλότερο σημείο φτάνει μόλις τα 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όπως είναι προφανές, το νησί είναι ακατοίκητο.

Η άμεση ερώτηση που προκύπτει είναι πού θα κοιμάται ο Nick Hancock. Αυτό ήταν και το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσει ο ίδιος. Έτσι, κατασκεύασε μια κίτρινη καμπίνα χρησιμοποιώντας μια δεξαμενή 2,5 μέτρων, την οποία και επένδυσε με μονωτικό αφρό.

Στόχος του άντρα είναι να σπάσει το ρεκόρ αντοχής, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Help for Heroes.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατέχει ο στρατιώτης Tom McClean, ο οποίος το 1985 έμεινε στο βράχο για 40 μέρες. Ο Hancock σκοπεύει να μείνει 60 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήδη χρήματα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται. Το μόνο που απομένει, είναι ο Nick Hancock να μπορέσει να πραγματοποιήσει το σχέδιό του…