Μια αποκλειστική συνέντευξη στο βρετανικό Channel 4 έδωσε η μητέρα των ύποπτων βομβιστών του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Η Ζουμπεϊντάτ Τσαρνάεβα ισχυρίστηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος της Ταμερλάν είναι ζωντανός.

«Αυτό που συνέβη ήταν τρομερό. Αλλά ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Είμαι μητέρα. Ξέρω τα παιδιά μου» δήλωσε η μητέρα.

«Κάποιος άλλος το έστησε όλο αυτό, όχι τα παιδιά μου» δήλωσε η Ζουμπεϊντάτ και πρόσθεσε «Όποιος είναι νεκρός εκεί δεν είναι ο γιος μου. Το σώμα είναι το μισό σώμα του γιου μου, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Άρα αυτός δεν είναι ο γιος μου».

Μάλιστα, η μητέρα των δύο νεαρών μίλησε για σκευωρία δηλώνοντας ότι το FBI παρακολουθούσε τα παιδιά πριν από τις επιθέσεις.

Όσον αφορά τη γυναίκα του Ταμερλάν, η 24χρονη χήρα του νεκρού ύποπτου βομβιστή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, σύμφωνα με το δικηγόρο της, κλαίει συνεχώς αφότου έχασε το σύζυγό της και πατέρα της κόρης της. Ο δικηγόρος της βρίσκεται σε συνεχή επαφή τα τελευταία 24ωρα με τον οποίο το FBI.

Η Κάθριν Ράσελ, σύμφωνα με το δικηγόρο της, αναμένεται να ανακριθεί από το FBI όταν είναι σε θέση.

«Επτά μέρες την εβδομάδα, η Κάθριν εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες κατ΄ οίκον. Οι δυο τους ζούσαν χωριστά, η Κάθριν με τους γονείς της στο Rhode Island και ο Ταμερλάν στο Cambridge της Μασαχουσέτης» δήλωσε ο δικηγόρος.

Η Κάθριν Ράσελ, «κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές αρχές στις έρευνές τους, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

«Κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην έρευνα», είπε ο Αμάτο Ντελούκα, ένας εκ των δικηγόρων της Ράσελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. «Η πληροφορία για την ανάμιξη του συζύγου της και του γαμπρού της προκάλεσε σοκ σε όλους», πρόσθεσε.