Τη δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-θαλάσσης στον Κόλπο πραγματοποίησε το Ιράν, όπως ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου, η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία για επίδειξη της στρατιωτικής πυγμής σε μία περίοδο έντονης αντιπαράθεσης με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Το υπουργείο Αμύνης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει έναν νέο πύραυλο στον Περσικό Κόλπο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πλήξει με επιτυχία τον στόχο του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης στρατηγός Ματζίντ Μποκαεΐ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο περιέγραψε τον πύραυλο αυτό ως βαλλιστικό.

«Ο νέος αυτός πύραυλος, που είναι εξοπλισμένος με σύστημα επιφανείας-επιφάνειας, μετά την εκτόξευσή του εξέρχεται από την ατμόσφαιρα, επανέρχεται με μεγάλη ταχύτητα και καταστρέφει πλήρως το πολεμικό, ή άλλου είδους, σκάφος που στοχεύει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μποκαεΐ δεν διευκρίνισε πότε δοκιμάσθηκε ο πύραυλος αυτός, ούτε και έδωσε λεπτομέρειες για το βεληνεκές του: «Όταν δοκιμάσθηκε ο πύραυλός μας, όλα τα εχθρικά καταδρομικά και σκάφη ανέκρουσαν πρύμνα από τα όρια των χωρικών μας υδάτων», φέρεται να δήλωσε ο στρατηγός σύμφωνα με το IRNA.

Η Ισλαμική δημοκρατία θα εορτάσει την Εθνική Ημέρα του Στρατού την 18η Απριλίου, τελετή που χαρακτηρίζεται ευκαιρία για να επιδείξει την στρατιωτική της δύναμη και τα τελευταία εξοπλιστικά της αποκτήματα.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.