Τα γαλλικά ΜΜΕ αποθεώνουν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Κριστίν Λαγκάρντ

«Οι επιλογές των 28 για την άρση του αδιεξόδου φανερώνουν πως υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης»


ΚΟΣΜΟΣ
15:43
03/07/2019
Τα γαλλικά ΜΜΕ αποθεώνουν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Κριστίν Λαγκάρντ
2
loading

Για μία «φίλη των Γάλλων» και άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην καγκελάριο Μέρκελ κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η γαλλική εφημερίδα, αναφερόμενη επίσης στην επιλογή της νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για να ηγηθεί προσεχώς της ΕΚΤ, κάνει λόγο για «επιστροφή στις ευρωπαϊκές πηγές», επισημαίνοντας ωστόσο ότι, σε αντίθεση με τα ειωθότα, η Λαγκάρντ δεν έχει ποτέ διευθύνει κεντρική τράπεζα χώρας, όπως συνέβαινε με όλους τους επικεφαλής της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια. Θα είναι η πρώτη επικεφαλής της ΕΚΤ με ταγέρ. Μια αληθινή πρωτοπόρος και οι κύριοι της Φραγκφούρτης θα πρέπει να το συνηθίσουν.

«Για την ΕΚΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι μια απρόσμενη αλλά ελκυστική επιλογή για μια θέση που απαιτεί υψηλή ικανότητα λήψης αποφάσεων και φαντασία» γράφει η γαλλική Les Echos, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι χώρες που ιστορικά βρίσκονται στην καρδιά της ΕΕ εμφανίζονται να βγαίνουν κερδισμένες από τη διαπραγμάτευση, ενώ και στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων έγιναν σημαντικά βήματα. Παρά την επιλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το Βερολίνο έδωσε την εντύπωση ότι είναι αποδυναμωμένο και δεν αποτέλεσε το βασικό ρυθμιστικό παράγοντα, όπως είχε συμβεί το 2014.

Αντιθέτως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν εμφανίζεται να είναι ο κερδισμένος αυτής της διελκυστίνδας καθώς σε αυτόν αποδίδεται η πατρότητα της τελικής φόρμουλας που οδήγησε στην υπέρβαση του αδιεξόδου. Η επιλογή της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν μια πρωτότυπη ιδέα που οριοθετεί εκ νέου το πεδίο. «Δεν είναι κεντρικός τραπεζίτης και δεν έχει τις αναγκαίες τεχνικές δεξιότητες, ορύονται ήδη οι σκεπτικιστές –που έλεγαν το ίδιο πράγμα και το 2011, όταν έφθανε στο ΔΝΤ διαδεχόμενη τον Ντομινίκ Στρος Καν. Είναι αλήθεια ότι είναι δικηγόρος. Και τι έγινε; Ο Γάλλος πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική διαδρομή μίας προσωπικότητας που έχει ισχυρές απόψεις και μεγάλη εμπειρία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Τερας

  Η Αντιπροσωπεία που το Εργοστάσιο της έχει κλείσει
  τώρα η ΕΕ ταράχτηκε από σας του εκκ

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η ανάδειξη του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και των άλλων ρόλων στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αποτέλεσμα \"παζαριών\", σκληρών ανταγωνισμών για λογαριασμό των μονοπωλίων που εκπροσωπούν οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο.

  Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική προορίζεται να προωθήσει και ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

  Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με γνώμονα την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, έδωσε αρνητική ψήφο στους υποψήφιους για την προεδρία και θα κάνει το ίδιο και για τους υποψήφιους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους στα δευτερεύοντα, συγκλίνουν όλοι στη βασική στρατηγική της ΕΕ: Την ενίσχυση της κερδοφορίας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, την παραπέρα στρατιωτικοποίηση και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητά της, τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, το φακέλωμα και τον αντικομμουνισμό, που επιτυγχάνεται με το τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλα τα κράτη-μέλη της.
  ...η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει