Γερμανία: Εξουδετερώθηκαν δύο βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

H επιχείρηση ανάγκασε 2.500 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους


ΚΟΣΜΟΣ
8:12
25/06/2019
Γερμανία: Εξουδετερώθηκαν δύο βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
1
loading

Δυο βόμβες που χρονολογούνται από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν χθες Δευτέρα σε βιομηχανική ζώνη στην Γκίσεν (Έσση), η μία από τις οποίες χρειάστηκε να εξουδετερωθεί με τη χρήση δυναμίτιδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που οδήγησε στην κατεπείγουσα προσωρινή απομάκρυνση 2.500 ανθρώπων από την περιοχή, ενημέρωσε η αστυνομία.

Επρόκειτο για δύο βόμβες, μία γερμανική 250 κιλών και μία αμερικανική 50 κιλών, που βρέθηκαν στο τέλος της χθεσινής ημέρας σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη.

Πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας των 250 κιλών, που ήταν πολύ παραμορφωμένη για να εξουδετερωθεί αλλιώς, εξήγησε η ίδια πηγή. Η μικρότερη επρόκειτο να εξουδετερωθεί.

Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 800 πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής, απομακρύνθηκαν για κάποιες ώρες από τις εστίες τους το βράδυ, πριν από την έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίζονται συχνά στη Γερμανία, ειδικά στο Βερολίνο, όπου πρόσφατα βρέθηκε και καταστράφηκε αμερικανική βόμβα κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.

Την Κυριακή, μια βόμβα που πιθανόν χρονολογείτο επίσης από τον Β΄ ΠΠ, εξερράγη σε ένα χωράφι στη δυτική Γερμανία, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα αλλά χωρίς να προκαλέσει κανέναν τραυματισμοί.

Κατά ειδικούς που είχε επικαλεστεί το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, υπολογίζεται ότι το 10% των εκατομμυρίων βομβών που ερρίφθησαν στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν έχουν εκραγεί.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar τριαλαρο

    χτες βρέθηκε και στην φρανκφούρτη ενημερωτικά, στον ίδιο νομό με το γκιζεν του άρθρου.

    Στα χωράφια, όταν δεν είναι ελεγμένα ή/και καθαρισμένα υπάρχει ειδική σήμανση που σε προειδοποιεί, σα διαφημιστικές καρτέλες είναι. Στις πόλεις λόγω της παλαιότητας πολλών κτιρίων, λογικά όταν γίνονται κάποιες ανακατασκευές βρίσκονται οι βομβούλες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει