Για επτά χρόνια το περιοδικό αρχιτεκτονικής eVolo, δέχεται υποψηφιότητες με καινοτόμες ιδέες για το διαγωνισμό σχεδίασης ουρανοξυστών.

Τα σχέδια υποβάλλονται από σχεδιαστές, καλλιτέχνες και βέβαια αρχιτέκτονες και πολλά από αυτά δείχνουν εντελώς «εξωγήινα», σαν να έχουν βγει από πλάνα ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Στο φετινό διαγωνισμό, το πρώτο βραβείο κέρδισε ο σχεδιαστής Derek Pirozzi, καθώς το έργο του αναδείχτηκε μέσα από 625 συμμετοχές, από 83 χώρες.

Φέρει την ονομασία «Polar Umbrella», που θα μπορούσε ίσως να αποδοθεί σαν «Πολική Ομπρέλα». Πρόκειται για ένα κτίριο που θυμίζει μέδουσα και περιλαμβάνει ερευνητικά εργαστήρια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία πάγου.

Δείτε σχέδια από τις πρωτοποριακές ιδέες που υπέβαλαν σχεδιαστές στο διαγωνισμό.

Ο παραπάνω πύργος θα συνέβαλε στον περιορισμό της ηχορύπανσης.

Ο «κρατοειδής ουρανοξύστης» θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν καταφύγιο σε περίπτωση ανάγκης, όπως κατά τη σύγκρουση του πλανήτη με αστεροειδή!

Το παραπάνω κτίριο θα εκμεταλλεύεται την ενέργεια από ηφαίστειο.

Τέλος, υπήρξαν σχέδια -όπως το παραπάνω- για κτίρια εκτός του πλανήτη μας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.