Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία έχουν «ψυχραθεί» ιδιαίτερα μετά τη δηλητηρίαση του πρώην κατάσκοπου, Σεργκέι Σκριπάλ, στο Σάλσμπουρι της Αγγλίας, πέρυσι τον Μάρτιο, ωστόσο το Κρεμλίνο τόνισε ότι «δεν θα αλλάξει στάση», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.

Και αυτό θα συμβεί «διότι το μόνο πράγμα που επιθυμεί η Ρωσία είναι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις που λαμβάνουν υπόψη τους τα συμφέρονται και των δύο πλευρών», σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

«Δεν υπάρχει τίποτε επιλήψιμο σε αυτή τη συμπεριφορά. Όμως όσοι συμπεριφέρονται διαφορετικά βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις και παρατηρούμε τις επιπτώσεις», πρόσθεσε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε χθες «να γυρίσουμε τη σελίδα που συνδέεται με κατασκόπους και απόπειρες ανθρωποκτονίας», χαρακτηρίζοντας τον Σκριπάλ, πρώην συνταγματάρχη του Ρωσικού Στρατού ο οποίος έδωσε τα ονόματα δεκάδων Ρώσων πρακτόρων στη βρετανική MI6, κατάσκοπο του Λονδίνου.

«Είναι δικός σας πράκτορας, όχι δικός μας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς μας κατασκοπεύσατε και μου είναι δύσκολο να πω τι του συνέβη στη συνέχεια. Στην τελική ανάλυση πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, απάντησε ότι «η επιθετική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Ρωσίας υποσκάπτει την αξίωσή της να αποτελεί έναν υπεύθυνο διεθνή εταίρο».

«Η πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική σχέση, αν η Ρωσία αλλάξει στάση», προσέθεσε καταληκτικά.