Τζούλιαν Ασάνζ: Για δυσανάλογη ποινή μιλούν ειδικοί του ΟΗΕ

Ο ιδρυτής των Wikileaks τιμωρήθηκε με 50 εβδομάδες φυλάκιση


ΚΟΣΜΟΣ
16:37
03/05/2019
Τζούλιαν Ασάνζ: Για δυσανάλογη ποινή μιλούν ειδικοί του ΟΗΕ
1
loading

Ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν σήμερα ανησυχία για τη «δυσανάλογη ποινή» των 50 εβδομάδων φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ για την παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισής του στη Βρετανία.

Ο Ασάνζ κρατείται στην υψίστης ασφαλείας φυλακή Μπέλμαρς «ως εάν να έχει καταδικαστεί για κάποιο σοβαρό ποινικό αδίκημα» ανέφερε σε δήλωσή της η επιτροπή εργασίας του ΟΗΕ για την αυθαίρετη κράτηση προσθέτοντας πως αυτό «φαίνεται να αντιβαίνει στις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας». Χαρακτήρισε την κατηγορία για παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισής του σχετικά «μικρότερη παραβίαση».

 

Η επιτροπή, που αποτελείται από πέντε ανεξάρτητους ειδικούς, εξέδωσε γνώμη το 2015 σύμφωνα με την οποία ο Ασάνζ -που είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο αφού παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείτο για βιασμό- κρατείτο αυθαίρετα. Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΔ

    Βλέπε! Άκου! Σώπα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει