Τόσο τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση του Τζέρεμι Κόρμπιν φαίνεται να τιμωρούν οι ψηφοφόροι στη Βρετανία στις τοπικές εκλογές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Με κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των αποτελεσμάτων να είναι πλέον γνωστό, οι Συντηρητικοί χάνουν 212 έδρες δημοτικών συμβούλων και οι Εργατικοί 54, σύμφωνα με υπολογισμούς του BBC που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδισαν 145.

Στις εκλογές επρόκειτο να κριθούν 8.000 έδρες σε δημοτικά συμβούλια πόλεων της Βρετανίας. Τα πλήρη αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα Παρασκευή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρητικά θα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση την 29η Μαρτίου, αλλά η πρωθυπουργός Μέι δεν κατάφερε να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες από τη Βουλή των Κοινοτήτων και το Brexit πήρε αναβολή δύο φορές.

Δεν είναι σαφές ούτε το πότε, ούτε το πώς, ούτε καν το εάν θα γίνει το Brexit. Η νέα προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπνέει την 31η Οκτωβρίου.