«Η Ε.Ε. δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση»

«Τα κράτη πρέπει να διαχειριστούν καλύτερα το προσφυγικό» λέει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


ΚΟΣΜΟΣ
11:08
25/04/2019
«Η Ε.Ε. δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση»
2
loading

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση, τα κράτη δεν συμβαδίζουν σε αυτό το θέμα» τονίζει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Φιλίπο Γκράντι.

Οι εκστρατείες κάποιων κρατών, που θεωρούν τους πρόσφυγες απειλή, δεν βοηθούν, τονίζει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ . Οι πολίτες της ΕΕ είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους. «Το ευρωπαϊκό κοινό υποτιμά κάθε απειλή, οποιαδήποτε μετατόπιση που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη» υπογραμμίζει ο Γκράντι, που από το 2016 είναι επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Ο Γκράντι τονίζει ότι η Ευρώπη έχει ευθύνη να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Στη Λιβύη, μεταξύ άλλων, η Ευρώπη πρέπει να δεσμευθεί να τερματίσει την εμφύλια σύγκρουση.

Η κατάσταση των προσφύγων εκεί εξακολουθεί να επιδεινώνεται. «Στα στρατόπεδα των προσφύγων οι άνθρωποι απειλούνται άμεσα από τις μάχες και τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθήσαμε να έχουμε πρόσβαση στα στρατόπεδα» δήλωσε ο Γκράντι.

Από το 2016 που ο Ιταλός Γκράντι ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των προσφύγων προς την Ευρώπη μειώθηκε. Ωστόσο ο Γκράντι προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει το λάθος να βγάλει το θέμα των προσφύγων από την ημερήσια διάταξη. Τονίζει μάλιστα την ανάγκη για περισσότερη ενότητα στην οργάνωση της πολιτικής για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

«Τα κράτη πρέπει να διαχειριστούν καλύτερα το προσφυγικό για να σταματήσει το εγκληματικό επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων που συνεχίζει να ανθεί», τόνισε ο Γκράντι και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες για οικονομικούς πρόσφυγες να έρθουν νόμιμα στην Ευρώπη με θεωρήσεις ή ποσοστώσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Γκιοζης Καρας

  Μεταφραση
  "Δωστε και αλλα λυτρα στους οθομανους
  που μας κρατουν ομηρους!"

 2. avatar Demian 74

  Η Ευρώπη αφού πρώτα προκαλεί την κρίση στις εν λόγω χωρες μετά πληρώνει εμάς για ξενοδόχους που δεν έχουμε και καμία ανάμειξη στις επεμβάσεις που έχουν γίνει σε αυτές τις άμοιρες χωρες. Έχουμε γίνει μια απέραντη φυλακή μεταναστών...
  Αυτοί που έξαιτιας τους φεύγουν οι άνθρωποι από τις πατρίδες τους κλείνουν τα σύνορα τους. Μετά αναρωτιούνται γιατί αρπάζουν τις φωτιές....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει