Η αστυνομία της Βοσνίας εντόπισε και απενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό, σήμερα το πρωί, στο κέντρο της πόλης Μόσταρ, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε πρόσφατα έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός μνημείου προς τιμήν των βοσνιακών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας εγκλημάτων της βοσνιακής αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να απενεργοποιήσουν έγκαιρα τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε καφετέρια σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα κινητό τηλέφωνο βρέθηκε δεμένο πάνω στον εκρηκτικό μηχανισμό.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης Μόσταρ είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή μνημείου αφιερωμένου στις βοσνιακές δυνάμεις. Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει σε αύξηση της έντασης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων Κροατών και Μουσουλμάνων, που δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών ή για αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας του δήμου.

(Φωτογραφία αρχείου)