Σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes, ο Mark Cuban είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από αυτό.

Βλέπετε περπάτησε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο ως τον πλούτο που μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν.

Το δικό του ταξίδι άρχισε από ένα «μικροσκοπικό διαμέρισμα», όπως το λέει χαρακτηριστικά, όπου ζούσε με φτερούγες κοτόπουλου και περνούσε μερόνυχτα μαθαίνοντας κώδικα.

Ο Mark Cuban μίλησε για τη ζωή του σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας στο Ντάλας, ξεκινώντας από τα χρόνια που ήταν άλλος ένας νεαρός επιχειρηματίας χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο να επιδείξει.

Όσο για το χαρακτηριστικό της επιτυχίας του; Πως δεν έκανε διακοπές για 7 ολόκληρα χρόνια, όπως ανέφερε ο ίδιος και καταγράφει η εφημερίδα «Dallas News»!

Τα ξενύχτια, οι θυσίες και η έλλειψη διακοπών απέδωσαν όμως και με το παραπάνω, όταν ο επιχειρηματίας έκανε μια σειρά δαιμόνιων συμφωνιών εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με πρώτη και καλύτερη την πώληση της πλατφόρμας streaming που είχε φτιάξει (Broadcast.com) έναντι 5,7 δισ. δολαρίων.

Μετά, το 2000, αγόρασε τους Dallas Mavericks, μια ομαδούλα τότε του NBA που κατάφερε να μετατρέψει σε πρωταγωνιστή του αμερικανικού μπάσκετ. Έκτοτε έχει στα χέρια του μια πραγματική αυτοκρατορία, επενδύοντας πια σε πολλά και διάφορα και ξεκοκαλίζοντας τα λεφτά του σε ιδιωτικά αεροπλάνα, γιοτ και πολυτελείς επαύλεις.

Ο Cuban αποκάλυψε στο συνέδριο Dallas Startup Week πως όλα αυτά δεν ήρθαν εύκολα. Και απέδωσε μάλιστα την επιτυχία του στο γεγονός ότι δεν έκανε διαλείμματα για διακοπές!

Ο κροίσος ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πουλώντας λογισμικό από μια εταιρία που είχε φτιάξει. Το 1982 την έκλεισε και ίδρυσε τη MicroSolutions, την οποία πούλησε 8 χρόνια αργότερα έναντι 6 εκατ. δολαρίων, μια κίνηση που του απέφερε 2 ολόκληρα εκατομμύρια δικά του.

Όνομα θα γινόταν με την επόμενη δουλειά του, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο (Audionet) που θα γινόταν τελικά η Broadcast.com, μια ιστοσελίδα με ποικίλο περιεχόμενο. Αυτή απέκτησε το 1999 η Yahoo έναντι του αστρονομικού ποσού των 5,7 δισ. δολαρίων. Κάτι που έκανε τον Cuban πλουσιότερο κατά… 1 δισεκατομμύριο.

Τους Dallas Mavericks τους αγόρασε το 2000 έναντι 285 εκατ. δολαρίων, όταν και θα γινόταν πλέον διαβόητος για τα απρεπή σχόλιά του στους διαιτητές. Μια δράση που του έχει κοστίσει μια μικρή περιουσία μέχρι σήμερα, πληρώνοντας στην πορεία πρόστιμα 2,6 εκατ. δολαρίων για τα «γαλλικά» του στη διαιτησία!

Οι Mavericks κοστολογούνται ωστόσο πια στα 2,3 δισ. δολάρια, 2 δισεκατομμύρια περισσότερα δηλαδή απ’ όσα τους αγόρασε πριν από 19 χρόνια, δείχνοντας και εδώ τα εμπορικά του χαρίσματα.

Πλέον είναι στους 500 πλουσιότερους Αμερικανούς και γνωστός ως ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ…